חרדות בימי קורונה

טיפול בחרדות

נדמה שבימים אלה אין חרדה אחת שלא מציפה אותנו.
חרדות מהבריאות שלנו ושל היקרים שלנו, מהמצב הכלכלי, מהלא נודע וחוסר הודאות מהמצב, מהסגר, מהוירוס, מהמצב בעולם, מהדיווחים ההיסטריים בחדשות ועוד ועוד.

מהי בעצם חרדה ?

חרדה היא מצב מתמשך של לחץ ומתח שמתבטא במגוון תסמינים פיזיים ונפשיים ולגרום לקשיים במגוון תחומי חיים.
על מנת להבין כיצד מתבטאת חרדה בימים אלו אתן לכם תיאור מקרה:
שוחחתי לאחרונה עם מטופל אשר חווה התקפי חרדה קשים לנוכח המצב. הוא סיפר לי כי הוא אינו מצליח להפסיק לחשוב כל היום על מצבו הבריאותי, מנתח בראשו האם שטף מספיק פעמים ידיים, האם עשה בחודשים האחרונים משהו שעלול היה להזיק לבריאותו הנוכחית ובכך להגביר את סכנת ההידבקות שלו מהוירוס ובנוסף לכך חווה באופן תמידי דפיקות לב חזקות, כאבי ראש, סחרחורות וכן נדודי שינה.

המטופל עימו שוחחתי חווה חרדה והתקפי חרדה ברמות מאוד גבוהות אשר משבשת את איכות חייו ופוגעת בו ובסביבתו.
מצב זה כיום נחווה על ידי המון אנשים, גם כאלה שמעולם לא חוו חרדה לפני המצב הנוכחי.

אני בטוחה כי רבים מכם חווים תסמינים דומים למה שחווה אותו מטופל, חלקיכם חווה אותו דבר וחלקיכם קל יותר או קשה יותר.
חשוב שתדעו שיש מה לעשות עם המצב הזה ואין צורך להיכנע למתח וללחץ.

טיפים להתמודדות עם חרדות בימי הקורונה

  • קודם כל- לנשום! כמה פעמים ביום לקחת 10 דקות ופשוט לנשום נשימות עמוקות ומרגיעות. לעצום עיניים, לחשוב מחשבות מרגיעו ולתרגל שאיפה ונשיפה בצורה איטית. הנשימה העמוקה תרגיע את המתח המצטבר.
  • המעיטו בצפייה בחדשות, קריאה של דיווחים האתרי חדשות שונים. הגבילו את רכישת המידע על המתרחש בארץ ובעולם אודות הוירוס לפעם ביום ושאר הזמן אל תתעסקו בזה.
  • נהלו סדר יום. החוסר שגרה שנכפה על כולנו יכול להכניס לחרדה, דאגה ומתח. חשוב שנקפיד, גם בחוסר שגרה, לייצר לעצמינו שגרה. לתכנן בערב כל יום את סדר היום למחרת. אני ממליצה אפילו לכתוב לעצמיכם כל פעם בערב לו"ז ליום הבא ולכתוב שעה מסודרת להשכמה ומה אתם מתכננים לעשות בכל שעה משעות היום. כמו כן הקפידו על ארוחות מסודרות ובזמנים יחסית קבועים. קביעת סדר יום ולו"ז מסודר יעזרו לכם להישאר עסוקים ולא לתת מקום למחשבות וחרדות.
  • מצאו תחביב. תתחילו לבשל, לצייר, לקרוא, לעשות יוגה, לכתוב, תלמדו קורס מקוון, צאו לסיבוב עם הכלב או במסגרת המטרים המותרים. תמצאו דברים שעושים לכם טוב והקפידו לעשות אותם מדי יום.
  • שתפו בני משפחה או חברים קרובים בתחושות שלכם. ייתכן והם מרגישים את אותם הפחדים והחששות ואפשר יחד לחשוב על פעולות שניתן לעשות על מנת להפחית את החרדה. שוחחו על תוכניות שתעשו לאחר שתעבור הסערה וחישבו יחד מחשבות חיוביות.
  • דאגו לקבל סיוע מקצועי. גם בימים אלה ניתן לקבל עזרה מקצועית און ליין על מנת להתמודד ביעילות עם החרדה והפחד המציפים. אם אתם חשים שהסימפטומים אינם מרפים ואף מחריפים- אל תישארו עם החרדה לבד ופנו לעזרה מקצועית.

אשמח לשמוע את דעתכם על העצות, אם יש לכם עצות נוספות כיצד להתמודד אתם מוזמנים לכתוב ולהוסיף וכמובן שאם בא לכם לשתף את החוויות שלכם מהתמודדות בימים אלה, אתם מוזמנים.

אני כאן עבורכם לכל שאלה. 

לתיאום פגישה השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

שירלי צוק

תאמו עימי פגישה

דילוג לתוכן