בפעם הקודמת דיברנו על החרדה בימי הקורונה ובפעם הזו אני רוצה לדבר אתכם על הגורמים שמזינים את החרדה הזו והם הפחד והטרגדיות שאתרי וערוצי החדשות מציפים אותנו בהם.
אנחנו מונעים משני כוחות מרכזיים:
הפחד – הרצון להתרחק מכאב או הפחד להפסיד משהו.
ההשתוקקות – המשיכה לעונג – הרצון להרוויח.
זו התקופה הטובה ביותר לשחק על הפחד שלנו.
מי לא צופה לאחרונה שעות ביום במהדורות החדשות למיניהן ? אם פעם במהדורות החדשות הייתה לפחות כתבה אחת אופטימית אז היום במציאות הקורונה כל הכתבות בחדשות פסימיות, מדכאות וטרגיות. המעניין הוא שגם כאשר אין יותר מה לסקר, לחדש ולעדכן בנושא הקורונה הכתבות שיחליפו את הנושא יהיו על טרגדיות אחרות ותסמכו על הכתבים- הן לא פחות מדכאות מהדיווחים על הקורונה.
לאחרונה צפיתי באחת ממהדורות החדשות וכמובן שלאורך כל המהדורה סיקרו ודיברו על הקורונה והציפו את הצופים בבית בפחד, חרדה ופסימיות לרוב, ללא בדל של אופטימיות או מסר חיובי. בסוף המהדורה, וכאן הייתי בהלם מוחלט, כנגמר לכתבים מלאי החרדה והפחד לזרוע בנושא הקורונה, במקום כתבה על משהו אופטימי – הפלא ופלא קיבלנו כתבה על כמה אנחנו הולכים להשמין ולהיות חולים מהאוכל והשומן, או מהדורה אחרת שהסתיימה בכתבה על הנופלים באסון המסוקים. עכשיו כמובן שאינני מזלזלת בחשיבות הנושאים וכמובן שאלו נושאים חשובים שיש לסקר ולדבר עליהם אבל מדוע בסוף מהדורות חדשות פסימיות מאין כמותן בנושא חולי ומוות קיבלנו עוד קצת חולי ומוות מכיוון אחר ? האם לא די? האם חיינו כרגע לא מלאים דיו בחולי ומוות וטרגדיות מכדי לתת לנו את זה על הראש והנפש מכל כיוון אפשרי?
הבעיה היא שזו שיטה ליצירת רייטינג ולא משהו חד פעמי- כל מהדורת חדשות היות נפתחת ונסגרת בטרגדיות, חולי ומוות. אני רק שומעת את המנגינה הדרמטית בתחילת המהדורה והבטן שלי מתהפכת ובא לי לאטום את האוזניים.
אני יודעת שיש בנו משיכה טבעית וצורך עז להתעדכן כל הזמן מה קורה בטח בתקופה המורכבת הזו אבל אני חושבת שהמשיכה הטבעית הזו בתקופה בה מהדורות החדשות מזינות אותנו רק בחולי ומוות היא הרסנית לנפש שלנו בימים אלה.
בשנים האחרונות עלתה המודעות לתזונה ומה נכנס אלינו לגוף, אלא שאנחנו פחות שמים לב מה נכנס אלינו למוח. לכן אני מציעה לעשות בדיקה- איך צפייה בחדשות משפיעה עליכם באופן אישי: האם החשיפה לתכנים האלה פוגעת באיכות חייכם, אינה משפיעה או משפרת אותם? האם אתם חשים חרדה ומתח מצפייה בחדשות. אחרי בדיקה כזו אפשר להתחיל לדבר על המינונים. התאימו את הרגלי צריכת החדשות לאורח החיים שלכם ולמה שיגרום לכם לתפקד ולהרגיש טוב. חפשו תמיד את החיובי ביחד עם כל השלילי בדיווחים והשאירו מקום לסימני שאלה בנוגע לדיווחים. אני מאמינה שיש מקום לשאול את עצמינו איך נכון לנו ולנפש שלנו לצרוך את העדכונים, באיזו תדירות, באילו זמנים, איפה ואיך.
אשמח לקרוא את דעתכם בנושא וכמובן שאני כאן עבורכם לכל שאלה והתייעצות.